Borger - Emmen

1 en 2 mei 2004

Het weekend na Koninginnedag is een mooie gelegenheid om een stuk Drenthepad te gaan lopen. Omdat er ook nog wat geshopt moest worden konden we alleen een middag lopen op zaterdag 1 mei. Het weer is prachtig. We eten voor de start een hapje op het terras in Borger. Om 13.15 starten we de wandeling. We zijn Borger nog niet uit of we moeten onze kleding op de temperatuur aanpassen! Kortom korte broekenweer…..

Bij het eerste bankje dat we tegenkomen nuttigen we onze Breakers.

Iets verder, aan de bosrand, kijken we uit op de chalets van recreatiecentrum Hunzedal.

De routemarkering laat hier en daar wat te wensen over, maar met de GPS komen we snel weer op het juiste pad. De omgeving, afwisselend bos en hei is prachtig.

Het is vandaag echt genieten met dit weer. Met de frisgroene bomen is het echt voorjaar! Onderweg besluiten we min of meer om morgen de rest van het traject naar Emmen te gaan lopen. Vandaag houden we het bij Exloo.

Onderweg, vlakbij Ees (Land van Bartje) komen we langs een gletsjerkuil. Ook hier is het frisgroene blad van de loofbomen te zien tussen de naaldbomen. Iets verderop is er nog een gletsjerkuil, maar deze is behoorlijk begroeid met bomen en struiken en daardoor minder herkenbaar.

Om 15.15 uur zijn we bij de weg naar Exloo. Hier breken we de wandeling voor vandaag af en lopen richting het dorp om een bushalte op te zoeken.De bus komt om 15.34, dus het wachten is te overzien….

 

We zien wel dat de busverbinding op zondag beperkt is tot éénmaal per twee uur! Voor een vervolg de volgende dag iets om rekening mee te houden!

 

 

Thuisgekomen proberen we de ’s-morgens aangeschafte voetmassagebad maar eens uit.. Het witbiertje erbij smaakte ook heerlijk!


2 mei 2004

 

We kunnen het niet laten en vertrekken op zondag 2 mei ’s-middags naar Exloo om de route te vervolgen. Volgens het boekje zou de route naar Emmen ongeveer 14,5 km moeten zijn. Maar volgens de GPS is de route ruim 16 km! Nou ja, wat maakt het uit. We parkeren de auto in de buurt van de bushalte en lopen naar het startpunt.

Nadat we een perceel bouwland hebben gekruist komen we snel aan de rand van het Molenveld. Na een stukje over het Molenveld te hebben gelopen zagen we al snel de schaapskudde van Exloo. Een geweldig gezicht hoe de honden de schapen weten te sturen.

 

 

 

 

 

 

In het Hunzebos vlakbij Odoorn vinden we een bankje om even bij te tanken.

Iets verderop, op weg naar Valthe zien we nog een paar reeën.

In Valthe blijkt de GPS toch gelijk te hebben en de route dus iets langer te zijn dan we dachten. Op zich niet erg, maar we zagen gisteren dat de bussen maar eens per twee uur rijden. We moeten flink doorstappen om de bus van 17.15 uur te kunnen halen. Langs de route lukt dit niet helemaal. In Emmen blijkt er een mogelijkheid om de route met ruim een kilometer in te korten.

Onderweg zien we ondanks de “haast” toch nog leuke stukjes natuur. In het Emmerbos ondermeer in een deel met beukenbomen afgewisseld met dennen. We komen om 17.15 bij het busstation in Emmen. De bus vertrekt om 17.16 uur!

Het scheelt toch mooi 2 uur wachten!

Klik HIER om naar de volgende etappe te gaan

Klik HIER om naar de overzichtspagina te gaan