Emmen - Sleen

9 mei 2004

We hebben de smaak nog steeds te pakken. De middag van moederdag besluiten we nog ongeveer 10 km te gaan wandelen. Waarom zou dat niet Drenthepad zijn? Wel eerst even weer goed naar de busverbinding gekeken. Het bleek dat om 17.56 uur een bus van Sleen naar Emmen zou gaan (ook eens per 2 uur). Dit moet te doen zijn! Om 15.05 uur vertrekken we vanaf het station in Emmen. Volgens het boekje is het 10,5 km naar Sleen, dus we kunnen het rustig aan doen.

We lopen al gauw door het centrum van Emmen.

Na het oversteken van de Hondsrugweg lopen we richting de Westenesch.

Verderop, na het kruisen van het Oranjekanaal, een mooi stuk door het Noordbargerbos. Na 5 kilometer, vlak voor het kruisen van de Ermerweg, begint het zachtjes te regenen. Er vrijwel geen wind, dus met ieder een kleine paraplu redden we het wel.

 

Onder het viaduct van de N34 drinken we even wat. Daarna is de regen vrijwel opgehouden, zodat we geen paraplu meer nodig hebben.

Via Diphoorn komen we in de buurt van Sleen. We komen langs het fraaie gemeentehuis en direct daarna om 17.20 uur bij de kerk. We kennen Sleen van het Pieterpad. Omdat we nog even de tijd hebben, drinken we even iets bij Hotel Zwols. In het cafégedeelte zitten een aantal Pieterpadwandelaars. Ook zien we tijdens ons verblijf daar nog verschillende wandelaars voorbij komen.

 

Klik HIER om naar de volgende etappe te gaan

Klik HIER om naar de overzichtspagina te gaan