Gieten - Borger

11 april 2004

Eerste Paasdag 2004 gaan we onze tweede etappe lopen van het Drenthepad. De auto parkeren we in Gieten en wandelen 15 km naar Borger. De lucht is af en toe dreigend, maar het zou droog blijven, dus daar rekenen we dan maar op.

We lopen al snel op een mooi stukje van de hondsrug waarbij we zowel op het dorp Gieten als over de vlakte richting de kanaalstreek kunnen uitkijken.

We lopen met een boogje rond Gieten en komen uiteindelijk op het tracé van de voormalige spoorlijn van Stadskanaal naar Assen terecht. Dit pas volgen we tot Gasselte. Het pad komt steeds dieper te liggen ten opzichte van de omgeving. Uiteindelijk komen we in het diepst gelegen deel dat “de Ravijn” heet.We lopen met een boogje rond Gieten en komen uiteindelijk op het tracé van de voormalige spoorlijn van Stadskanaal naar Assen terecht. Dit pas volgen we tot Gasselte. Het pad komt steeds dieper te liggen ten opzichte van de omgeving. Uiteindelijk komen we in het diepst gelegen deel dat “de Ravijn” heet.

In Gasselte aangekomen blijkt het in de horeca druk te zijn (Paasbrunch?). We besluiten door te lopen tot “Het Moatie” wat een paar honderd meter van de route ligt, maar waar we goede ervaringen hebben. Ook daar blijkt het flink druk te zijn, maar er is nog wel een tafeltje vrij om een kopje koffie/thee te kunnen nuttigen.

Na de pauze zoeken we de route weer op en komen in het natuurgebied “Het Drouwenerzand” We genieten van dit gebied met bos, heide en zandverstuivingen.

 

 

 

De jas kon er (tijdelijk) even bij uit op zonnige momenten, maar eigenlijk was het nog net niet warm genoeg om 'jasloos' te wandelen. Het Drouwenerzand is er niet minder fraai om!

Na het verlaten van het Drouwenerzand lopen we verder over de Hondsrug richting Bronneger. Het is helder: Stadskanaal en Ter Apel zijn goed te zien.

 

 

 

 

 

 

 

We komen om 18.10 in Borger aan, zodat we nog net de Q-Liner van 18.16 richting Gieten kunnen nemen.

Bij de bushalte zien we RTV-Noord VIP Bert Haandrikman nog, die ook met dezelfde bus gaat.

De tweede etappe zit er ook alweer op, we komen al aardig richting Emmen.

 

 

 

Klik HIER om naar de volgende etappe te gaan

Klik HIER om naar de overzichtspagina te gaan