Glimmen - Zuidlaren
16 april 2011

Nu het nog maar 12 kilometer is om het rondje Drenthe af te ronden zijn we voldoende gemotiveerd om ook vandaag te gaan wandelen. Alie moest vanmorgen nog werken en in de tuin moest ook nog wat onderhoud gebeuren. Daarom na de lunch op pad. Maar eerst moeten we nog naar Assen om wat inkopen te doen. Vanaf de parkeerplaats richting het centrum komen we langs de ANWB vestiging waar we een reclamebord zien voor wandelschoenen. Deze waren wel heel sterk afgeprijsd en aangezien we voor deze zomer alvast nieuwe schoenen willen aanschaffen om die in te lopen, is de keus snel gemaakt om de schoenen even te passen.  En wat blijkt, ze hebben onze maat en ze zitten nog goed ook!  Dus met nieuwe wandelschoenen naar huis vandaag. Nog maar niet uitgeprobeerd, dat doen we later wel.

Na het shoppen rijden we tegen 15 uur richting Zuidlaren, waar we de auto op de Brink parkeren om buslijn 59 te pakken naar Glimmen. Aangezien we komende zomer in regio Amsterdam willen gaan wandelen (Trekvogelpad) hebben we net een ov-chipkaart aangeschaft. Een mooie gelegenheid om deze dus eens uit te proberen! Nou, het lukte ook nog! Weten we ook weer hoe dat werkt!

Om 15:50 staan we weer bij het Grilrestaurant waar we twee weken terug waren gestopt.

     

Eerst wandelen we een stukje langs de weg richting Zuidlaren. Dan rechtsaf naar landgoed De Poll, waar we langs de golfbaan wandelen. Bij een boerderij links van het weggetje zien we een kalfje net met het hoofd boven het hooi uitkijken. Grappig gezicht. We kijken richting het Noordlaarderbos, waar we ook nog 2 reeŽn in het weiland zien grazen in de verte. Via een zandpad komen we in het Noordlaarderbos, waar we na enig kronkelen bij het Nivonhuis 'De Hondsrug' uitkomen. Hierna volgen we de route van het Pieterpad voor 3 kilometer.
   
Een mooi stukje provincie Groningen vandaag! Het landschap doet wel erg 'drents' aan, dus geen probleem om dit bij het Drenthepad te betrekken! Voordat we richting de es van Noordlaren afbuigen komen we langs een tafereel wat we vaker hebben gezien tijdens het wandelen van het Pieterpad: Een koffie-thee hoekje (zelfbediening) bij een woning. We hadden in het Noordlaarderbos al eventjes iets gedronken, dus nu wandelen we door. Van enige afstand zien we de enige hunebed van de provincie Groningen, vlakbij Noordlaren.
   
Op weg naar Midlaren zien we een aantal tuinen met prachtig magnolia's. Daarna maken we langs het afgebrande grillrestaurant Brasil (?) een doorsteek langs de Plankensloot richting Zuidlaardermeer, waar we ook nog even een korte stop maken om een slokje te nemen. Dit deel van de route hebben we vaker gewandeld, maar nu nog een keer 'officieel'.  Zo komen we snel bij De Groeve en langs het water richting Zuidlaren, waar we oliemolen De Wachter al zien, evenals de kerktoren.
     
Berend Botje ging uit varen naar Amerika, maar is inmiddels weer in Zuidlaren teruggekeerd. Zo is het nog een klein stukje langs Havezathe Laarwoud en de PBH hoeve naar de Brink, waar we om 18:10 aan komen. De missie is voltooid!  Het heeft even geduurd, maar het Drenthepad zit er op!  We hebben inmiddels ook wel trek gekregen en gaan daarom in De Groeve nog even langs de Chinees, waar we aanschuiven bij het lopend buffet.  We hebben genoten van het Drenthepad!  Toch wel een van de mooiste routes die we hebben gewandeld!


Klik HIER om naar de overzichtspagina te gaan