Norg-Roderesch

30 april 2010

Vandaag, koninginnedag 2010, wandelen we net als in 2009 een stuk(je) Drenthepad. We beginnen pas laat, dus we wandelen een korte etappe.  We wandelen van van Norg naar Roderesch. We rijden rond het middaguur via Roden naar Roderesch, waar we de bus naar Norg willen nemen. We willen voor het wandelen een hapje eten. We besluiten om dat in de Herberg van Es in Roderesch te doen. Kunnen we mooi wachten op de bus die voor de herberg vertrekt. Na een pannenkoek gaan we met de bus van 13:11 naar Norg en beginnen onze wandeling bij de kerk om 13:25.

We beginnen met een blik op het parcours van de Univť Drentheloop. Deze halve marathon heb ik al eens (hard)gelopen, maar nu wandelen we een stukje over het parcours. Dat kan aangezien de wedstrijd pas om 15.00 uur los gaat. 
   

We zien direct de geel-rode routemarkering en ook de markering van het Jacobspad (Hasselt-Uithuizen). We wandelen al snel het bos in waar het frisse groen opvallend aanwezig is. We volgen naast de uitstekend gemarkeerde route ook een met gele paaltjes gemarkeerde route richting het Schillenveen.

     

Het Jacobspad, Drenthepad en de gele route blijven een tijdje samen gaan tot aan de bosrand. Dan volgen we een stuk langs de akkers richting Langelo en het Schillenveen. Vlak voor het Schillenveen zien we hele velden met bosanemonen in bloei.

   

We maken bijna een complete ronde om het Schillenveen. Deze veenplas dreigt een beetje dicht te groeien. Toch is het wel mooi. Zeker door het wollegras dat nadrukkelijk het beeld bepaalt. Na dit rondje Schillenveen wandelen we richting Langelo en dan in noordelijke richting verder. Na een korte stop op de hoek met de weg Langelo-Lieveren wandelen we langs een klinkerweg en zien in het veld een paar reeŽn.
   

Aangezien de weg ook door fietsers en auto's wordt gebruik zijn we blij dat we afbuigen via een maaipad naar de stuw in het Lieverse Diep. Dan is het nog wat kronkelen over wat kleine karrensporen en landweggetjes richting Roderesch. 

Vlak voor het eind van de etappe komen we langs een nieuw kasteeltje. Kost een paar centen, maar dan heb je ook wat...

   

Via het fietspad langs dit stulpje komen we weer bij de Herberg van Es. We genieten op het terras nog even na en kunnen weer 11 kilometer bijschrijven.

Klik HIER om naar de overzichtspagina te gaan