Roderesch - Roden

26 december 2010

En opnieuw was het een poos geleden dat we een stuk van het Drenthepad wandelden (koninginnedag 2010).  Nu, met de witte kerst van 2010 gaan we een stukje verder op het Drenthepad vanaf Roderesch.  Met de bus is het lastig en met de sneeuw is fietsen ook geen optie. Gelukkig leent de route zich ervoor om er een rondwandeling van te maken. We wandelen vandaag tot en met Roden. De afstand tot het 'eindpunt' is ruim 9 km, waarna we via een route van 3,5 km weer terug kunnen naar Roderesch.

We nemen 's ochtends lekker de tijd en komen om 11:15 aan bij Herberg van Es en zetten de auto daar op de parkeerplaats.
   
Bij vertrek is het mistig en ongeveer -3 graden, maar er is geen wind en door het wandelen blijven we prima op temperatuur. We wandelen langs het 'Moltmakers Stuk' en het is alsof we in een kerstkaartje wandelen. Hoe toepasselijk bij een kerstwandeling!

stilleven    

Eigenlijk zou je een wandeling als deze in het voorjaar nog eens moeten doen. Het is hier nu prachtig, maar in andere seizoenen ook! Maar goed, dat geldt voor vele wandelingen die we tot nu toe hebben gedaan.

   
We komen na het doorkruisen van natuurgebied Mensinge uit bij het Peizerdiep. Door de sneeuw was het even zoeken naar het juiste pad, maar dat was snel gevonden zodat we onze weg weer konden vervolgen.

   

Tijdens het wandelen zochten we een plek om van onszelf een kerstkaart te maken. New York in november 2011 zou ook een geschikte locatie kunnen worden, maar wie weet gebruiken we toch een van bovenstaande foto's. De lezer weet dan alvast wat hij/zij kan verwachten....

   

Na de wandeling langs het Peizer Diep vervolgens de Steenbergerloop komen we bij Havezathe Mensinge in Roden. Bij dit steenhuis drinken we even koffie in Cuisinerie Mensinge. Het is immers te koud om buiten op een bankje te gaan zitten, bovendien krijg je door de sneeuw koude billen...

   

Hier in Roden was ook duidelijk te zien welke bomen van het vrouwelijk geslacht waren, dat wil zeggen: precies één! Toch eens uitzoeken hoe dit nou zit! Na de koffiepauze wandelen we nog een stuk langs de Steenbergerloop en vervolgens via een landschap met veel boomwallen tussen Roden en Nieuw-Roden door naar het 'eindpunt' van vandaag: Maatlanden in Roden. 

Vanaf dit punt wandelen met een vooraf ingeprogrammeerde route op de GPS terug naar Roderesch, waar we rond 14:25 aankomen. We drinken bij Herberg van Es nog een cappucino en gaan weer naar huis.


Klik HIER om naar de overzichtspagina te gaan