Sleen - Gees

23 mei 2004

Vandaag een experiment met het vervoer. Het openbaar vervoer wordt steeds moeilijker op het komend gedeelte van het Drenthepad en zeker als je, zoals wij, op een zondagmiddag gaat wandelen. We hebben daarom de fietsen meegenomen op het "AOW-rekje". De fietsen hebben we geparkeerd bij "De zwerkei" in Gees en zijn vervolgens doorgereden naar Sleen, waar we de draad weer hebben opgepakt.

Met zo'n 16 graden was het niet zomers, maar wel lekker wandelweer. Warm genoeg om bij de eerste de beste gelegenheid een italiaans ijsje te kopen!

lekker ijsje!

Na ongeveer 3 kilometer komen we op de weg van Sleen naar Oosterhesselen. Een mooie weg met berken.

Een kilometer ligt Havezate De Klencke, een huis met een geschiedenis, waarbij het in huidige voorm stamt uit 1760.

Ook horen bij het landgoed nog diverse boerderijen en huizen.

Wanneer we het bos- en heidegebied van het Klenckerveld bijna hebben verlaten zijn we toe aan een rustpauze. Ik weet van de vorige keer een bankje te staan..... Helaas: bezet! Op het moment dat we dichtbij komen gaan de drie wandelaars die het bankje gebruikten juist weg. Het blijken eveneens drenthepadwandelaars te zijn. Ook zijn ze met het pieterpad bezig. Na onze rustpauze wandelen we door Oosterhesselen, waar we nog even het graf bezoeken van een kennis, die 11 jaar geleden is verongelukt.

Om 17.40 uur bereiken we onze fietsen en gaan we ter plekke een hapje eten. Na het eten wacht nog de fietstocht naar Sleen...

 

Klik HIER om naar de volgende etappe te gaan

Klik HIER om naar de overzichtspagina te gaan