Zuidlaren - Gieten

6 maart 2004

Vijf jaar geleden waren we er al eens mee begonnen, maar nu we het Pieterpad bijna hebben afgerond en nog even willen proefdraaien voor de laatste etappes in Limburg, zijn we opnieuw met het Drenthepad gestart. Vandaag gestart op de plek het dichtst bij huis: Zuidlaren. Om 10.30 uur zijn we gestart vanaf de Brink in Zuidlaren en wandelen vandaag via het Kniphorstbos naar Anloo en uiteindelijk naar Gieten.

Het eerste deel langs de Oude Coevorderweg hebben we al eens gedaan, maar doen we vandaag maar eens dunnetjes over. In Schuilingsoord (Zuidlaren) beginnen we aan het deel wat we nog niet samen hebben gelopen. Vandaag maar eens een proef gedaan om de route te volgen met een GPS-track in plaats van de route beschrijving van het boekje. Het eerste deel hebben we te maken met wat lichte sneeuwval, maar verder is het vandaag koud, maar prima wandelweer. Tot het Kniphorstbos komen we diverse joggers tegen, wat ons beide aanspreekt, aangezien we ook regelmatig hardlopen.

Na een korte stop bij het hunebed in het Kniphorstbos komen we spoedig bij de bosrand waar we Anloo zien liggen. Tegen 12.00 uur komen we aan in Anloo, waar we een warme maaltijd nemen bij Café Popken-Hollander (www.popkenhollander.nl).

Tegen 13.00 uur vertrekken we richting Eext, waar we in het bos komen, waarin het Pinetum Ter Borch ligt. (www.pinetumanloo.nl)

We zullen hier op een zondagmiddag nog wel eens verder rondkijken. We nemen nu maar even genoegen met een foldertje uit het kistje.

Af en toe komen we wat barrières tegen. Omgewaaide bomen, maar ook onbedoelde waterpartijen en losse veters….. Een eindje verderop komen we bij een natuurgebied, waar een aantal Drentse Heideschapen voor het onderhoud zijn ingehuurd.

Na het oversteken van de, ook op zaterdag, zeer drukke N34 komen we letterlijk op de hondsrug te lopen naar Gieten. Echt helder is het niet, maar we kunnen toch aardig uitkijken over het lager liggend bouwland.

Na een rondje om het Zwanemeer komen via een de tunnel onder de N33 Gieten binnen.

We komen enkele minuten over drieën bij de bushalte op de Brink. De bus komt er iets voor op schema om 15.05 uur aan, zodat we direct weer terug kunnen reizen naar Zuidlaren.

Klik HIER om naar de volgende etappe te gaan

Klik HIER om naar de overzichtspagina te gaan