HANDELSWEG

Holten - Espelo (6 km) 20 maart 2005

Tja, we waren van plan om naar huis te gaan... Maar het weer is vandaag nog zo mooi dat we nog maar een stukje gaan wandelen. Aangezien dit niet is voorbereid gaan we eerst naar Okkenbroek om te zien of er openbaar vervoer mogelijk is. Niet dus. We maken er daarom een rondwandeling van. De auto parkeren we op de Holterberg en we gaan richting Espelo.

Vanaf de Holterberg hebben we een mooi uitzicht richting het westen.

Nadat we beneden zijn aangekomen lopen we door het open veld. Doordat de zon wat meer zijn werk kan doen voelt het heerlijk aan!

Het deel dat we vandaag wandelen langs de route is ruim 6 km lang. Na ruim een uur wandelen komen we midden in het bos op het schoolplein terecht van de (hoe verzin je het) Bosschool in Espelo.
reuzeneekhoorns bewaken de school....

Op de picknickbank drinken en eten we even wat en lopen vervolgens een rondje om de school. De scholieren hebben van joghurtpakken leuke vogelvoerhangers (nieuw woord voor de Van Dale) gemaakt.

We wandelen vervolgens het bos achter de school in en na een kilometer zijn we feitelijk aan het eind van onze route gekomen voor vandaag. Met behulp van de GPS wandelen we weer terug richting de auto.

 

 

 

Op de weg terug zien we nog wat aardige voorboden voor de lente:

We moeten nog wel weer de Holterberg beklimmen, immers, de auto staat boven.

 

 

 

 

 

 

Op de flanken van de Holterberg lopen we nog langs een heus ravijn.

Na ruim 10 km wandelen zijn we dan weer terug bij de auto en na het eten op het terras bij een restaurant rijden we weer terug naar huis. Nu zal het écht iets langer duren voor we weer verder gaan met de route.

 

Klik HIER om naar het etappe overzicht te gaan.