HANDELSWEG

Stroe - Terschuur (24,5 km) 3 september 2005

Ruim een maand geleden hadden we al een poging gedaan om deze etappe te gaan wandelen. Een tweedaagse wandelvakantie werd door familieomstandigheden verkort tot een ééndaagse wandelvakantie, maar het was nogal nat. We hebben toen alleen vann een overnachting in Leusden genoten, maar zijn zonder te wandelen naar huis gegaan.

In onze laatste zomervakantieweek lijkt het allemaal wat beter uit te pakken met het weer en we zijn van plan om 4 etappes te gaan wandelen. Deze zaterdagmorgen zijn we om 8:15 van huis vertrokken en zijn met de fietsen achterop de auto naar Terschuur, het eindpunt van vandaag, gereden. We besluiten eerst te gaan fietsen. Na een tussenstop in Voorthuizen, voor een kopje koffie op het terras. Bovendien waren we weer eens vergeten de Breakers mee te nemen in de rugzak, dus ook bij de plaatselijke AH nog even geshopt.

We komen om 11:45 aan in Stroe en parkeren de fietsen weer bij het café aan het spoor. Na 500 meter komt het eerste bankje in zicht.Op het bankje staat de tekst "Effe zitten". Aangezien we nog maar net onderweg zijn doen we het niet en wandelen gewoon door. Het eerste deel loopt langs een rechte weg. Gelukkig slaan we na een kilometer af en gaan het bos in. De hei staat nu prachtig in bloei. Eigenlijk hadden we de vorige etappe vandaag moeten lopen. Maar ook vandaag zien we redelijk wat heide. Tegen 13:00 komen we bij het Watergraafsmeertje, tussen Voorthuizen en Garderen.

Na een ommetje langs dit gebied ontdekken we een picknicktafel en we eten onze broodjes op (en de 'verse' Breakers).

De route voert hoofdzakelijk door het bos en langs heideveldjes. Er is veel afwisseling in het type wandelpaden en de soorten bos, zodat we de route aantrekkelijk kunnen noemen. Om 14:10 komen we bij uitspanning "de Oase" in Veenhuizerveld. Een kinderboerderij met een speeltuintje en een terras. We besluiten op het terras een glas thee te drinken.

Een eindje verder moeten we het zonder de bekende markering doen op het landgoed Gerven. Misschien staat de eigenaar deze markeringen niet toe? Gelukkig zijn de beschrijving en het topografisch kaartje duidelijk genoeg om de weg te vinden.

Hetzelfde lot wacht ons bij landgoed Appel, alhoewel het hier om een klein stukje gaat. Aangezien we inmiddels al heel wat kilometers hebben gelopen besluiten we om nog even op een bankje te gaan zitten, voordat we het laatste stuk te lijf gaan. De omgeving van het bankje blijkt helaas een zeer geliefd plekje voor steekmuggen en we besluiten om maar door te wandelen.

In het midden van de bosrand is het bewuste bankje nog net te ontdekken.....

De laatste kilometers zijn zwaar. Alie voelt een opkomende blaar en een teveel aan eelt geeft wat klachten.

Om 17:30 bereiken we Terschuur.
We halen de fietsen weer op uit Stroe en eten daar op het terras nog een heerlijke pannenkoek. Daarna gaan we naar ons overnachtingsadres voor de komende twee dagen: Van der Valk in Leusden. Morgen wandelen we het laatste deel van Marskramerpad deel II tot Amersfoort.....

 

Klik HIER om naar het etappe overzicht te gaan.