LAW 5-1 Deltapad

Etappe 2: Breskens - Westkapelle 16 augustus 2007

Het wandelbloed kruipt waar het niet gaan kan. En dus komt etappe 2 er ook in deze vakantie. Geen wachttijden met veerboot en bus deze keer. We nemen de fietsen als retourtransportmiddel. We rijden eerst naar het eindpunt Westkapelle en parkeren de fietsen voor het VVV infopunt bij de Rabobank. Vervolgens met de auto naar de Veolia terminal in Vlissingen, waar we verder gaan met het Nederlandse Kustpad.


Prachtige hollandse luchten en we zien in de omgeving van Koudekerke de duinen, waar we straks straks over zullen wandelen.

Om 10.30 vertrekken we van de parkeerplaats naast de sluis in Vlissingen. We kijken nog even naar enkele schepen die in en naast de sluis liggen te wachten om te worden geschut.

We beginnen met de wandeling via de dijk naar het centrum en boulevard van Vlissingen. Het licht is door de zon en de hollandse luchten geweldig.

Op weg naar het centrum van Vlissingen was er ruim voldoende tijd om naar de schepen op de Westerschelde te kijken. De vaargeul loopt vlak voor de dijk en verderop de boulevard.

De jachthaven bij de binnenstad van Vlissingen is ook leuk om eens te bekijken. De route liep er langs, maar we hebben gelijk maar een mooi terras in de zon opgezocht voor een kopje koffie.

Na de koffie begon een tocht langs de boulevard. Maar er waren nog een paar leuke plaatjes te maken oa. bij cafe de Beurs en het beeld van Michiel de Ruyter.

Toen we langs de boulevard verder wandelden zagen we nog een schip van rederij Wagenborg voorbij varen. Dus ook nog een stukje groninger scheepvaart in Zeeland.

De hoogbouw links was de eerste etappe al duidelijk te zien vanaf Zeews Vlaanderen. Ook later zullen we dat herkenningspunt nog vaak zien.
Of deze mooie lesauto alleen een reclame-object is of dat er ook nog mee wordt gelest is ons niet duidelijk geworden. 's Middags kwamen we er op de fiets opnieuw langs en stond de auto er nog precies zo.

Tussen Vlissingen en Dishoek wandelen we een stukje door een park met redelijk wat bos. Het is zo'n beetje etenstijd en we vinden dat in plaats van brood pannenkoeken er ook wel in zullen gaan. Bij een eetcafé die we rond 12.30 tegenkomen nemen we plaats op het terras en inderdaad blijken hier wel pannenkoeken op het menu te staan. Ook het tweede terras vandaag is zeer aangenaam! Gelukkig zit het weer opnieuw erg mee!

Na de pannenkoeken-break gaan we verder en begint het betere klimwerk vandaag! Heel wat trappen en steile paden door de duinen zullen nog volgen. Het levert wel mooie uitzichten op!


Heel Walcheren is vanaf de duinen te bewonderen! De duinen zijn hier ongeveer 45 meter hoog! Maar de duinenrij is wel smal. De eerder genoemde hoogbouw in Vlissingen is weer te zien en ook Middelburg is goed te zien. Met de verrekijker zijn ook andere plaatsen te herkennen, zoals Veere.

Ter hoogte van een strandopgang, waar we even een stukje van de kust af lopen komen we bijzondere flora tegen:

De kokardebloemen zijn toch wel bijzonder? Of komen ze hier in de natuur voor? Het jacobskruiskruid is wel algemeen.

Even verderop moeten we over een paadje dat volstaat met brandnetels. Niet leuk! Vooral niet als je een korte broek aan hebt..... Op een gegeven moment besluiten we het officiële pad maar even te verlaten want dan wordt het toch echt te gek!
Dit schijnt dus het pad te zijn..... De tankversperring in combinatie met brandnetels is een niet te nemen barriëre...
Direct daarna staat ons alweer een flinke beklimming te wachten. Een enorm lange trap. Als het nu niet goedkomt met de conditie..

Inmiddels zijn we bijna in Zoutelande aangekomen en komt ook Westkapelle, ons eindpunt vandaag, in zicht.

Langs de route tussen Zoutelande en Westkapelle komen we de vaste markering van de Zeeuwse Kustmarathon (marathonzeeland) tegen. Gezien onze ervaringen langs het parcours is het een echte uitdaging, dus wie weet...


Via de Westkapelsche Kreek en nog een stukje dijk met het landingsmonument komen we weer in de Zuidstraat van Westkapelle. Ruim 19 kilometers zitten er weer op. Onze fietsen staan er nog en na een kopje koffie fietsen we weer terug naar Vlissingen.


De route nog even in vogelvlucht. De afstand klopt niet helemaal aangezien ik de GPS vergat in te schakelen.

 

Terug naar het overzicht van het Deltapad