LAW 5-1 Deltapad

Etappe 3: Westkapelle - Vrouwenpolder 18 augustus 2007

Vandaag voor de periode in Zeeland de derde en voorlopig laatste etappe van het Deltapad.

Het weer is opnieuw prima, wel af en toe bewolkt, maar de zon laat zich ook regelmatig zien. We zetten de auto neer bij het eindpunt bij Vrouwenpolder aan het begin van de Veersedam. Daarna stappen we op de fiets op weg naar Westkapelle om ze op hetzelfde plekje te stallen als de vorige etappe. Vooral het laatste stuk over de dijk was een flinke trap tegen de wind in. Iets over 11 uur vertrekken we in Westkapelle, maar na 100 meter duiken we eerst een terras op voor een kopje koffie. In mijn geval vond ik het tijd om een echte "Zeeuwse Bolus" te proberen. Alie durfde het niet aan en koos voor appeltaart.

het lijkt inderdaad op een bolus.....

Na de koffie gaan we echt op weg en lopen de straat uit tot de vuurtoren Daarna wandelen we Westkapelle al snel uit via wat landweggetjes. Na enkele kilometers komen we dan via een trap weer op de duinen, die we volgen tot in Domburg.

In Domburg gaan we een hapje eten. Het terras bij het gekozen restaurant zit vol en we gaan dus maar naar binnen. Achteraf een goede keus want tijdens het eten viel er zowaar een buitje! Na het eten was het weer droog en konden we zonder paraplu onze weg vervolgen.

We komen in het landgoed "Hoogduin" waar de route voor een belangrijk deel door bos loopt. Dit is het overblijfsel van de "manteling". Aangeplant bos om de kust te beschermen tegen de harde noordenwind. Het levert aparte boomgroei op:
Na een tijdje komen we langs kasteel Westhove, waar een Stayokay is gevestigd.

De reiger op een van de torens verwijst naar de fam. Reigersberger.

Na een stukje door het bos komen we weer in de duinen. Ook mooie paden door de duinen liggen in dit deel van de route:

Daarna komen we weer in een bos en deze keer in landgoed Berkenbosch:

De routemarkering was in Zeeuw Vlaanderen misschien aan onderhoud toe.
Hier was het met gulle hand gebeurd: een kloddertje hier, een kloddertje daar....
Kort daarop komen we rakelings langs Oostkapelle:
Ook zijn hier leuke optrekjes te zien :
Daarna drinken we nog even iets op het terras van Uitspanning Oranjezon, waar we linksaf gaan via een wandelpad richting de kust. Hierbij kruisen we eerst nog een flinke sloot in het waterwingebied.

Dan komen we toch echt bij het strand. De hele route langs de kust waren we er dichtbij, maar nu volgt de route enkele kilometers het strand tot Vrouwenpolder.

Veel branding is er niet maar er zijn leuke schelpjes te vinden en ook de Oosterscheldekering is mooi te zien. Best leuk dus om een stuk strand mee te pakken op de route.
pootje baden is ook een optie!
Maar de dreigende luchten zijn ook prachtig om te zien! Gelukkig blijft het bij dreiging we hebben het droog gehouden.

Bij het verlaten van het strand zien we nog een fazant voorbij komen en niet veel later lopen we Vrouwenpolder binnen.

Een kilometer verder komen we bij de parkeerplaats waar de auto staat geparkeerd. Het Deltapad-avontuur zit er voorlopig even op. We hebben genoten en komen vast nog eens terug voor het vervolg!


Terug naar het overzicht van het Deltapad