New York City
donderdag 10 november 2011
   
Central Park en afsluiten van de (marathon)vakantie

De laatste dag alweer van onze vakantie! We vliegen vanavond pas tegen 23 uur vanaf JFK Airport. We worden om 18:45 bij het hotel opgehaald. Na het ontbijt pakken we de koffers in en brengen die daarna naar de hal, waar we ze kunnen stallen in een speciale ruimte. Daarna hebben we dus de hele dag om nog in de stad door te brengen.

We gaan met de subway naar de noordkant van het Central Park om zo heel langzaam aan deze dag weer richting het hotel te gaan.
   
We starten bij "The Resevoir" Het meer in het noorden van het Central Park. Rond het meer is een hardloop/wandelroute. Blijkbaar zo druk dat het eenrichtingsverkeer is. Alleen tegen de wijzers van de klok lopen! Wij wandelen zigzaggend door het park en genieten van de mooie herfstkleuren.
   
We komen, evenals met de training van vrijdag langs Belvedere Castle.  Nu we dit relaxt wandelend kunnen doen kunnen we het wat beter bekijken. Daarna nemen we een koffiepauze bij het Loeb Boathouse. Op het terras!  Dat gold trouwens al voor de hele week. Steeds voorjaarstemperaturen!  Op het terras waren ook andere bewoners. De mussen, spreeuwen en duiven kwamen in grote getale bij ons tafeltje om te zien of er wat kruimels van de cake over zouden blijven.
   
We komen weer dichterbij de zuidkant van het park en nog steeds wordt er gewerkt aan het verwijderen en snoeien van bomen als gevolg van de sneeuwstorm van 29 oktober. Er hangt zelfs een spandoek met het verzoek om geld te storten vanwege de kosten voor dit werk. Volgens de site zijn minstens 1000 bomen gesneuveld!
   
Nadat we het Central Park hebben verlaten brengen we nog een bezoek aan de Public Library. Deze gigantische bibliotheek is uiteraard ook weer een van de bekende plekken in films, zoals The day after tomorrow, Spiderman en Ghostbusters.
Afgezien daarvan is het een mooi gebouw om te bekijken!
 
 
Het loopt een beetje naar het eind van de middag. We kopen nog een broodje en eten die in Madison Square Park op.
Daarna gaan we naar het hotel waar we onze koffers weer halen en een kopje koffie drinken. Het wachten op de bus en daarna het vliegtuig kan beginnen....

Weer een geweldige ervaring rijker in deze geweldige stad!


Naar de homepage