New York City
woensdag 9 november 2011
   
Brooklyn Bridge, Brooklyn Heights


Woensdag: Vandaag gaan we eindelijk eens een keer over die beroemde brug in New York: De Brooklyn Bridge.  Deze keer gaan we toch maar met de metro. Onze weekkaart is inmiddels wel verlopen, dus we kopen een kaartje met saldo. We nemen de lijn naar South Ferry om vanaf die plek naar de Ferry te gaan om daarmee de East River over te steken en daarna terug te wandelen richtin Manhattan. Maar helaas, we zijn net te laat om de boot te halen en moeten een uur wachten. Dat is ook niet leuk en daarom gaat we ook richting Brooklyn wandelend over de brug. Het is wel eerst even zoeken naar de plek waar we de brug op kunnen.
   
Nadat we de brug op zijn gekomen kijken we van boven op Pier 17 en uiteraard de gebouwen aan de East River. We maken aan de overzijde van de brug, in Brooklyn, een rondwandeling, die in de ANWB-gids staat beschreven. Een leuke ook nog! Dit oud stukje New York heeft een heel eigen sfeer. Nadat we de mooi beschilderde deur van de brandweerkazerne hebben bewonderd wandelen door het lommerrijke Brooklyn Heights verder.
   
Op de Brooklyn Boulevard laten we ons nog maar even fotograferen met de bekende skyline op de achtergrond. Daarna is het tijd voor een coffebreak bij de Starbucks.  Na deze break gaan we weer richting de Brooklyn Bridge om dan met zon in de rug terug te wandelen naar Manhattan.
   
Op de weg terug komen we Micky Mouse nog tegen. Tja daar moet natuurlijk ook een plaatje van komen.  Kost wel 2 dollar, maar dan heb je ook wat!
 
We gaan via China Town richting Little Italy om daar een hapje te gaan eten. Onderweg, bij de rechtbank, komen we langs de filmset waar opnames worden gemaakt van Law & Order. Dat soort taferelen zie je bijna dagelijks in The Big Apple, geen wonder dat je ook zoveel TV-beelden van deze stad ziet.
Na het eten gaan we weer een stukje met de subway richting Times Square om daar nog wat souvenirs te kopen. Dan wandelen we weer terug naar het hotel.
 
We komen langs het beroemde warenhuis Macy's waar de kerstsfeer alweer is begonnen. Na dit bezoek hebben we wel weer genoeg gewandeld voor deze dag en lopen het laatste stukje richting hotel.

Naar dag 10