New York City
Zondag 6 november 2011
   
ING New York City Marathon

Om 6 uur vertrekt de bus naar het startgebied op Staten Island. Wel een gezonde spanning, maar het is nu bekend wat er ongeveer staat te gebeuren. De bus rijdt via Brooklyn over de Verrazano Narrows Bridge naar de overzijde, waar het startgebied zich bevindt. Om 6:45 worden we daar gedropt en kunnen we naar het startterrein. Ik moet naar het oranje startdorp en daar kan het wachten beginnen aan de voet van de Verrazano-brug waar de start ook plaatsvindt.
   
Het weer is ideaal voor een marathon: zonnig, het zal maximaal 13 graden worden en vrijwel geen wind.

De marathon was weer een geweldige belevenis. Helaas begaf mijn GPS-horloge het, zodat ik het tempo op gevoel moest vasthouden. Dat lukte eigenlijk heel goed, mede dankzij het uitzinnige publiek. Echt geweldig!

In Manhattan aangekomen zou Alie in de bocht staan, waar het parcours weer onder de Queensboro Bridge doorgaat. Maar daar is het zo ontzettend druk!  Ik heb mijn best gedaan maar haar niet gezien.  Zij mij wel.... Op de foto sta ik in het midden in oranje shirt met wit looppetje  (wel goed kijken)

Het vals plat omhoog op first Avenue ging best goed. Pas na 33 km begon het moeilijker te worden.
     
Maar door de persoonlijke aanmoedigingen "Henk, you're looking good!" haalde ik de finish ruim binnen de 3:30, namelijk in 3:27:47 (gemiddeld 12,2 km/u over de 42,2 km)

YESSS!

Alie had dus de foto bij de brug genomen en is daarna nog bij de verzamellocatie, westelijk van het Central Park geweest, maar daar was het al erg druk. Vanaf bovenstaande brug tot de finish was via het parcours nog 15 km. Uiteindelijk is ze maar teruggewandeld naar het hotel. Tevens nog gekeken in het vlakbij het hotel gelegen Madison Square Park, waar op dat relatief kleine oppervlak ontzettend veel eekhoorns waren te zien.
   
De eekhoorntjes zijn er handtam en niet moeilijk om ze van dichtbij te fotograferen.  Tegenover het hotel was in het weekend nog een soort vlomarkt.  Toen Alie daar uitgekeken was, werd ik net weer met shuttlebus terug gebracht bij het hotel.

's Avonds nog lekker gegeten bij  Eataly New York aan de 23rd Street. Een leuk winkel-restaurant concept waar je alles kunt kopen wat je er kunt eten en andersom: www.eatalyny.com

's-avonds nog even naar de Heartland Brewery geweest in de basement van het Empire State Building om met de andere lopers van Hollandrunner bij te praten en een borrel te drinken.


Naar dag 7 en 8