Noaberpad
Nieuweschans (NL) - Emmerich (D) 379 km

etappe: Emlichheim - Uelsen (23 km)

30 Oktober 2006

De laatste dag van dit wandelweekend alweer. We staan op tijd op om de spulletjes in de auto te pakken en zo zorgen we ervoor dat we voor 9.00 uur in Uelsen zijn om de bus (lijn 100) naar Emlichheim te kunnen nemen. De bus komt pünktlich om 9.01 en we blijken de enige passagiers te zijn. We kunnen uitstappen vlakbij de plaats waar we de afgelopen vrijdag zijn gestopt en we kijken bij de bakkerij annex supermarkt of we nog een kop koffie kunnen scoren. Dat blijkt het geval te zijn en we genieten er maar even van aangezien we onderweg vandaag geen horeca zullen tegen komen.

We wandelen vervolgens 2,5 km over een schouwpad van de Vechte en daarna vervolgt de route langs een landweg iets verder van de rivier, maar nog steeds parallel. In Kalle blijkt het erf bewaakt te worden door Flappie in plaats van Bello: Nadat we ongeveer 7 km hebben gewandeld nemen we even een pauze bij één van de keurige picknickplaatsen zoals we die meerdere keren tegenkomen. Dat is in Duitsland goed geregeld. Overdekt ook nog!
Ook voor de fietsers zijn de zaken goed geregeld alhoewel de fietspaden niet allemaal even vlak zijn...

Nog enkele onverharde kilometers volgen, maar daarna wandelen we heel wat kilometers over smalle asfaltwegen. Onderweg komen we vrijwel geen mens tegen. Wel zijn er een paar dames die ons belangstellend bekijken:

Onderweg valt het aantal besdragende struiken op langs de weg.
Thuis nog maar even kijken welk soort het precies was... Dat geldt ook voor het gele gewas dat we meerdere keren zien. Inmiddels is het lunchtijd geworden en we zoeken een bankje of weer zo'n mooie picknicktafel. Die zien we niet direct, maar wel een luxe (school)bushalte. Ook een prima plek om even een broodje te eten. Iets verderop komen we weer een overdekte picknicktafel tegen. Deze keer voorzien van een weersteen: We komen steeds dichter bij de molens die de Wilsumer Bergen markeren. Een mooi stuk van de route. Stukjes bos, houtwallen en heuvels maken dat na elke 100 meter het uitzicht weer anders is.

Het laatste deel gaat de route door het bos rond Uelsen.

Kabouter Prillewip woont er blijkbaar ook!

We komen uit bij de weg tussen Uelsen en Hardenberg. De route loopt verder rechtdoor richting Ootmarsum, maar wij lopen 1,2 km langs de weg naar Ortsteil Waterfall in Uelsen.

De auto staat er nog! Even andere schoenen aan en we kunnen weer richting huis rijden.... Weer een stuk Noaberpad afgerond. Het schiet al aardig op. Nog 200 km naar Emmerich! Alhoewel.., door afrondingen zijn we al iets verder. De volgende keer maar eens met de lengte van de etappe in het boekje uitrekenen hoe ver het nog is. We zijn nu bijna halverwege!

Terug naar het etappe-overzicht