Etappe 7: Coevorden - Sleen

18 november 2002

Vandaag de tweede etappe dit weekend. Na ons verblijf aan 't Hooge Holt in Gramsbergen zijn we deze morgen afgereisd naar Sleen, het eindpunt van de etappe van deze dag. We waren ruim op tijd om de bus van 9.34 uur te halen richting Emmen. Doordat de bus mooi op tijd was konden we zelfs een trein eerder nemen die ons van Emmen naar Coevorden bracht.

We konden om 10.15 uur los. De gewijzigde route was minimaal een kilometer langer, maar dat mocht de pret niet drukken.

Al snel kwamen we voorbij het enige kasteel dat de provincie Drenthe rijk is; dat van Coevorden.

We vervolgden onze weg door een plantsoen, dat grenst aan de vroeger gracht van Coevorden. Hier stond ook een mooie watertoren.

Maar wie zagen we hier voorbij fietsen?

Jawel, mevrouw Meijerink, die we zaterdag ontmoetten in buurtschap Klooster! (zie vorige etappe) Ze zag het gelijk en we groetten elkaar over en weer. We bleven nu niet plakken, maar we vervolgenden onze weg richting Dalerveen. Hier hebben er rond de middag bij café Boerhoorn koffie gedronken. Het open ontginningslandschap werd een eind verderop onderbroken door het nieuwe knooppunt Holsloot in de N34/A37.

verkeersknooppunt in wording

Nauwelijks een kilometer verder leek het of al dit asfalt niet bestond en kwamen in het gehucht Holsloot langs de Hoogeveense Vaart te lopen

Dit lijkt op het beeld dat we ook kennen van andere kanalen in Drenthe, zoals het Oranjekanaal en de Drentse Hoofdvaart.

Het einddoel naderde al snel. Toen we langs Erm liepen, viel ons oog op een boerencamping, die de pieterpadlopers zo te zien ook regelmatig hoopt te begroeten.

Nu konden we nog even controleren welk gedeelte van de route we hebben gehad en wat we nog voor de boeg hebben.Vanaf dit punt was het minder dan twee kilometer naar de finish van dit weekend: De NH-kerk van Sleen.

Tegen drie uur 's middags was het doel bereikt van deze dag.

 

KLIK HIER ONDER NAAR KEUZE:

naar volgende etappe

naar bovenkant van deze pagina

naar etappe overzicht

naar homepage