Deel II

Etappe 5: Groesbeek - Gennep

26 juli 2003

Onze tweede dag van de logeerpartij in Berg en Dal begint redelijk vroeg. Oma zwaaide ons nog even uit.

de bril moest nog snel even opgezet worden.....

We reden met twee auto's naar Gennep, waar we onze auto parkeerden. Op de terugreis naar Groesbeek zagen we ons koffie-adres al langs de weg: Eethuis "De Diepen". Ook deze dag vertrokken we rond 9.10 uur met bewolkt weer.

Eerst moesten we nog een stukje klimmen in Groesbeek naar de beeldbepalende molen bij de rotonde.

Toen we Groesbeek uitliepen zagen we dat we langzaam maar zeker werden ingehaald door een pieterpadloopster. Deze friesin liep nog even een stukje met ons op, waarbij de pieterpadervaringen werden uitgewisseld. Aangekomen bij het uitzichtpunt, de Keizerskop, konden we ons al wat luchtiger kleden, want de zon kwam er al door.

Keizerskop

Onze friese meeloopster had er flink de sokken in, ze vertrok voor ons aan richting Gennep.

We vervolgden onze weg en dronken wat op een bankje bij het mooie Zevendal

Nadat we een tijdje van het uitzicht hadden genoten, kwam de friesin weer langs en meldde dat ze had "geslapen". Tijdens het samenlopen had ze al verteld dat het vinden van de weg niet haar sterkste kant was....

We vervolgden onze weg naar het natuurgebied van de St. Jansberg. Hier hebben we ook een klein stukje verkeerd gelopen. De aanduidingen zijn waarschijnlijk aan onderhoud toe, want ook verderop bleek dat de beschrijving niet helemaal meer klopte. Iets verder kwamen we kort na elkaar juist extreem duidelijke wegwijzers tegen!

Tammo kreeg een telefoontje van Geke dat oom Henk zijn SMS-je moest lezen..... Niet gehoord dus dat er een signaaltje was gegaan. De vraag in het SMS-je was hoe laat we dachten aan te komen bij Eethuis "De Diepen". Een snelle blik op de kaart deed ons vermoeden dat tegen half twaalf ter plekke konden zijn. Vervolgens kregen we het berichtje waarom er meer dan gewone belangstelling bestond van het "verzorgingsteam": We hadden helemaal vergeten om ons favoriete Joghurtsnack uit de koelkast te halen. De "Breaker-expres" zou het wel nabrengen!

Op weg naar "De Diepen" kwamen we nog langs een aantal vijvers, die bij een voormalig buitenverblijf hadden gehoord.

de laatste boom staat ook in het pieterpadboekje! "Aan het werk langs het Pieterpad"

Exact op het geschatte tijdstip kwamen we bij het eethuisje aan. We werden op het laatste stuk in het bos al door de familieleden verwelkomd.

Moeke Smit trakteerde op koffie met Echte Limburgse vlaai, want na het verlaten van het Zevendal waren we in Limburg aangekomen!

genieten!

Op het terras streken vele pieterpadders neer. Het seizoen is er natuurlijk voor!

We verlieten via de grensweg het terras en liepen twee kilometer langs de duitse grens. Gennep kwam al bijna in zicht. Soms moet je even achterom kijken, in dit geval naar de Sint Jansberg. Ook zagen we vele paarden in de wei: blijkbaar veel liefhebbers in deze streek.

Op een gegeven moment waren we toe aan onze lunchpauze, inclusief Breakers. Maar op zo'n moment blijkt natuurlijk geen bankje te vinden... We overwogen om ergens de berm in te duiken, tot we bijna op hetzelfde moment voorbij de bocht ineens een heuse picknicktafel zagen.

De Breakers deden het weer goed!

Nog een klein stukje lopen en Gennep kwam al in zicht.

De steen was ons van tevoren al gemeld door een plaatselijk krantje dat we al hadden gezien. Er komen steeds meer Pieterpad-monumenten bij.

We vonden het vlak voor het einde van de etappe een geschikt moment om de zelfontspanner van het fototoestel eens te testen.

het supertrio

Vervolgens hebben we ons even verdiept in de waterstanden van het riviertje de Niers. Toen we deze zijrivier van de Maas over waren kwam het gemeentehuis van Gennep al snel in zicht.

Weer een etappe volbracht en volgens de bovenstaande steen is het nu nog 164 km te gaan....

Dit vervolg zal waarschijnlijk tijdens de vakantieweek eind augustus - begin september zijn.....

Toen we weer in Berg en Dal waren gearriveerd was het begeleidingsteam al druk bezig geweest....

Op het briefje staat: Welkom aan de Gelderse IJszee. Hogere sferen voor vermoeide wandelaars!

Dit had betrekking op een uitspraak van Alie, nadat we gisteren de voeten in koud water hadden gedaan.

Vol spanning deden we de schuttingdeur open.....

en ja hoor, de ijszee stond al klaar!

Het wandelteam maakte er dankbaar gebruik van.

En een mooi weekend was voorbij, met dank aan de Lupsjes!

 

KLIK HIERONDER NAAR KEUZE:

naar volgende etappe

naar bovenkant van deze pagina

naar etappe overzicht

 

naar homepage