Etappe 6: Hardenberg - Coevorden

16 november 2002

We hebben ons zelf verwend met een weekendje weg. En wat doe je als je inmiddels een beetje verslaafd bent geraakt aan het lopen van het pieterpad? Juist ja.

We hebben een weekendje geboekt in bungalowpark 't Hooge Holt in Gramsbergen. Hier zijn we al diverse keren geweest en het ligt aan de etappe Hardenberg - Coevorden. Het plan was om op zaterdag 16 november te starten in Hardenberg. Daarna willen we maandag 18 november de etappe Coevorden - Sleen gaan lopen.

Met de auto zijn we naar Hardenberg gegaan waar we de draad hebben opgepakt. Start was rond half tien. Het was wat mistig en fris. Dus heel wat anders dan het kortebroekenweer van de vorige etappes. Met iets meer kleding aan gingen we dus op weg naar Coevorden.

de herfst heeft zijn sporen in het Engelandsche Bosch nagelaten....

Kort nadat we de eerste mede-pieterpadders waren tegengekomen, halverwege Gramsbergen, werd het tijd om nog maar eens een fotootje te schieten aan de Tilster, een klein klinkerweggetje richting Ane, waar in 1227 de gelijknamige veldslag heeft plaatsgevonden.

    

Na een stuk over een landweggetje (links op de rechter foto) kwamen langs een voormalige school in Ane die tot woning is verbouwd.

Na de N34 en de Overijsselse Vecht te hebben gekruist kwamen we in Gramsbergen

 

Ondanks het feit dat we reeds vele malen in Gramsbergen zijn geweest hebben op deze manier toch weer nieuwe plekjes ontdekt. Ook wisten we niet dat bij de kerk een standbeeld met (Pieterpad)wandelaars stond. Dit was direct de gelegenheid om ook de fraaie straatjes eens op de gevoelige plaat vast te leggen.

Standbeeld Stationsstraat

Een klein stukje verder staat het beroemde Pieterpad-café van Jan en Gees. We waren nauwelijks binnen toen we het pieterpad-gastenboek onder onze neuzen kregen geschoven. Verder kregen we een kaartje van het café als bewijs dat we op bezoek zijn geweest.

Buiten op de hoek hebben we nog eens goed op de richtingaanwijzer gekeken.... Nadeel: Het is nog best ver. Zeker omdat we ook nog de 256 kilometer van Vorden naar Maastricht er bij op moeten tellen. Aan de andere kant: Vandaag komen we over de honderd kilometer Pieterpad. Dus het gaat best snel!

Na een stukje voor ons bekend terrein bij het bungalowpark 't Hooge Holt, krijgen we te maken met een wijziging van de route richting Coevorden. We hadden dit al gezien op www.pieterpad.nl, zodat het geen verrassing was. De invloed van de herfst was in dit stukje opnieuw zichtbaar. (Scheerseweg)

en: reeën gezien!

Even verderop in buurtschap Klooster komen we in Drenthe.

Toen we het bordje Klooster 50 meter voorbij waren riep een oud vrouwtje ons na en wenkte dat we moesten komen. Ze vroeg of we even mee wilde komen in huis. Ze liet een kamertje verbouwen en vroeg ons of ze het wandje onder het raam kon bekleden met red ceder hout. Wij zijn geen Nico en Mirna van Eigen Huis en Tuin, maar het leek ons geen probleem. Deze mevrouw, Meijerink stond op de deur, vond dat ze nu toch wat meer gewicht kon inbrengen naar haar timmerman. Zij gelukkig. We wandelden verder naar Coevorden en vroegen ons af of het alleen te doen was om wat aandacht, alhoewel haar bezoek net wegreed toen wij voorbij liepen. Maar goed, misschien toch een goede daad verricht?

Het was nog een half uur lopen naar het centrum van Coevorden, waar het NS station het eindpunt van deze etappe markeerde.

We hadden geluk. We kwamen aan om 14.10 en de trein naar Hardenberg vertrok vijf minuten later, zodat we om half drie weer in Hardenberg waren.

KLIK HIER ONDER NAAR KEUZE:

naar volgende etappe

naar bovenkant van deze pagina

naar etappe overzicht

naar homepage