Etappe 3: Holten - Hellendoorn

30 augustus 2002

Deze ochtend vertrokken we weer rond tien over negen in de morgen vanaf ons hotel in Delden. Tevens de laatste keer, aangezien het midweekje er op zit. Nu hebben we meer tijd dan in de vorige etappe, we gaan uit van de bus van 10.30 uur uit Hellendoorn. De bus is aardig op tijd. Bij het station in Nijverdal wacht de bus een tijdje (op de trein vanuit Zwolle?). We hopen maar dat we de aansluiting op de trein in Wierden van 11.10 niet missen. Rond 11.05 zijn we op station Wierden. Op hetzelfde moment komt onze trein ook al voorrijden! Klopt het schema van www.ov9292.nl wel? Gelukkig zijn we na het bestuderen van de kaartjesautomaat op tijd in de trein. Uiteindelijk komen volgens het boekje om 11.20 in Holten aan.

Op weg maar weer...

Al snel gaan we de eerste meters omhoog. Immers, we moeten vandaag een groot deel van de Sallandse Heuvelrug zien te bedwingen.

De eerste blikken vallen op enkele huizen die waarschijnlijk een aardig uitzicht hebben op Holten en omgeving.

De route van vandaag gaat uitsluitend via bos en heide. Toch alles behalve saai! Het is een afwisselende route via brede paden met fietspad, maar ook kleine paden en af en toe redelijke klimmetjes.

Het fietspad over de Holterberg

Op de top van de Holterberg

Vervolgens mooie uitzichten over de heide

Het uitzicht vanaf de Noetselerberg

Dit uitzicht had wat meer voeten in aarde. We zijn ergens fout gelopen, maar via een omweggetje kwamen we op de top. Even later raakten we de route weer kwijt. Toch hebben we extra goed opgelet op de beschrijving en de markeringen. Misschien moet de markering van dit stukje van de route weer wat worden opgepoetst?

De bossen op de Hellendoornse berg.

En uiteindelijk komen we om 15.30 uur bij het eindpunt bij Hellendoorn:

en uitzicht op het dorp:

Via het voetpad naar het dorp gelopen, waar de auto geparkeerd stond.

KLIK HIER ONDER NAAR KEUZE:

naar volgende etappe

naar bovenkant van deze pagina

naar etappe overzicht

naar homepage