Etappe 2: Laren (gld) - Holten

28 augustus 2002

Deze ochtend vertrokken we om ongeveer tien over negen in de morgen vanaf ons hotel in Delden. Een beetje laat, want de bus vanaf het station in Holten vertrekt om 9.36 uur. Onderweg hebben we besloten, dat wanneer we de bus missen, we naar Laren rijden en de busrit aan het eind doen. Anders moeten we namelijk een uur wachten. Aangekomen bij het station was het 9.35 uur, dus net op tijd. Snel hebben we onze bagage voor onderweg uit de auto gehaald en met onze 'gewone' sokken de vrijetijdsschoenen verruild voor de wandelschoenen. Snel naar de bushalte gelopen, waar de bus na een klein minuutje arriveerde. In de bus de in de haast meegenomen wandelsokken aangetrokken, zodat we toch tegen tienen in wandelornaat in Laren arriveerden.

Ook op deze etappe kwamen we weer een aantal leuke 'optrekjes' tegen. Binnen een half uur na de start kwamen we langs:

De Binnenhof Huis Vervolde

en de hier tegenovergelegen boerderij Meijer 1886:

Even verderop maakt Alie vrienden:

De herfst komt er al weer aan, zie de paddestoelen:

 

Bij het passeren van de provinciegrens via het erf van een boerderij bleek de boer(in) er een ravitailleringspost te hebben ingericht.

Drop, fruit, sap, sportdrank, bier, verzin het maar......... Wel even een bijdrage in de jampot doen! Wij hadden voldoende proviand, maar als je wat kunt gebruiken is het een welkome post.

Blijkbaar is de ondersteuning van pieterpadlopers in deze streek een soort volkssport:

 

Foi, foi wat meu

Naast dit bankje is zelfs een complete kantine ingericht en achter deze hertenboerderij is een heus toilet voor de wandelaars.

Dat dit aan veel wandelaars niet onopgemerkt is voorbij gegaan blijkt uit het feit dat het derde gastenboek vanaf 1999 in gebruik is genomen.

Uiteindelijk kwamen we tegen twee uur 's middags in Holten aan. Daar hebben we een terras opgezocht om een lekker stukje te eten. Daarna naar het station gelopen, waar onze auto geparkeerd stond.

(P.S. de lantaarnpaal staat stevig)

KLIK HIER ONDER NAAR KEUZE:

naar de volgende etappe

naar bovenkant van deze pagina

naar etappe overzicht

naar homepage