Deel II

Etappe 14: Maastricht Sint Pietersberg

22 maart 2004

Op het station van Maastricht eten we op het perron onze broodjes op. De overkapping zal ervoor zorgen dat het droog blijft. Het was achteraf niet echt nodig, want er kwam geen regen. Om 12.50 uur vertrekken we richting de Maas en vervolgens bergop naar de Sint Pietersberg. Aangekomen op de Sint Servaasbrug krijgen we behalve zicht op enkele rondvaartboten het doel van deze etappe, ja zelfs het Pieterpad in zicht!

De schoorsteenpijp van de ENCI: De St. Pietersberg!

Net over de brug begint het weer te spetteren. We toveren de paraplus weer tevoorschijn, maar het blijkt loos alarm. Het blijft bij enkele spatjes. We komen door enkele mooie straatjes aan de rand van het centrum van de stad.

Inderdaad: Hier linksaf!

Verrassend snel komen we bij het Fort St. Pieter en het Chalet Bergrust. Volgens het Pieterpadboekje is Chalet Bergrust geopend vanaf april. De beloofde oorkondes, waar het boekje van spreekt zullen moet missen? Een e-mail sturen misschien? Maar goed, eerst de finish halen!

Fort. St. Pieter

Anderhalve kilometer voorbij het fort krijgen we zicht op de afgravingen van de St.Pietersberg en kijken we uit op de omgeving.

De ENCI heeft de berg behoorlijk uitgehold. Een indrukwekkende diepte .... Nog enkele meters verder en...

22 maart 2004 om 13.40 uur:   DE FINISH!!!

YESS!!! We hebben het gehaald! Tenminste, dat dachten we...

Op het eindpunt van het Pieterpad sluit namelijk de GR 5 aan:

Op het paaltje staat dat het Pieterpad pas het begin is: De tocht naar Nice begint hier eigenlijk pas! Nog 2512 kilometer te gaan&.. We houden het toch maar eerst op het lopen van het Drenthepad, waar we inmiddels mee zijn begonnen. Misschien stiekem eens kijken op www.gr5telijf.nl

Op de terugweg naar Maastricht kijken we toch maar even of Chalet Bergrust toevallig toch open is. En ja hoor! We kunnen er terecht voor onze oorkonde! Bovendien nog even genieten van het uitzicht over Maastricht. We krijgen direct een Pieterpadgastenboek onder de neus gedrukt. We blijken de vierde te zijn die dit jaar in dit gastenboek schrijven. Het blijkt dat het Chalet afgelopen weekend voor het eerst open was in dit seizoen.

Uitzicht vanaf het terras van Chalet Bergzicht

Schuin tegenover het Chalet maken we nog een rondje om het Fort St. Pieter

Mooi uitzicht vanaf het fort.

Vlag halfstok vanwege het overlijden van prinses Juliana op 20-3-2004

Uiteraard kan aan het eind van deze dag een finale op het Vrijthof niet ontbreken.

En wat hoort er bij het Vrijthof? (ook als het buiten 10 graden is?)

Juist! Pils en een Jus dorange met banaan! Op het terras!

Dit vormt het echte sluitstuk van het Pieterpad:

De route van Pieterpad deel II is nu ook helemaal ingekleurd..

 

KLIK HIERONDER NAAR KEUZE:

naar bovenkant van deze pagina

naar etappe overzicht

naar homepage