Deel II

Etappe 1: Vorden - Doetinchem

8 mei 2003

Iets meer dan acht maanden geleden begonnen we in Vorden onze Pieterpad-avonturen. Vandaag beginnen we, opnieuw in Vorden, aan het tweede boekje en lopen we in zuidelijke richting het Pieterpad verder richting Limburg. We hadden een overnachting besproken bij Hotel Bloemendaal in Vorden, waar we tegen kwart over tien aankwamen. Eerst hebben we ons even gemeld en op het terras genoten van een kop koffie met warm appelgebak.

Hotel Bloemendaal, tegenover het station Vorden, het startpunt....

Om kwart voor elf vertrekken we voor de op één na langste etappe van het Pieterpad, namelijk 26 kilometer. Eerst liepen we richting kasteel Vorden. Hetzelfde traject als in augustus 2002, maar dan in de andere richting.

kasteel Vorden weer in zicht!

We kwamen weer uit bij de richtingaanwijzer, waar we de vorige keer zijn gestart. De paal was doorgerot en lag los tegen een boom. Alie moest hem dus even in positie houden voor de foto.

Het bord was moeilijk leesbaar, maar er stond dat het 244 km naar de Sint Pietersberg zijn. Volgens het boekje zijn het inmiddels 256 km geworden.... Maakt ook niet uit, we gaan gewoon door! We konden nu wat meer zien van het Landgoed Vorden.

Al snel kwamen we via een prachtige omgeving bij een mooie dubbele boerderij: 't Waarle

Wat ons vandaag direct opviel was het vele zingen van de vogels vandaag. Het zal komen van het mooie voorjaarsweer (zonnig en ongeveer 22 graden), maar thuis horen we de vogels nooit zo heftig kwetteren en zingen. Prachtig gewoon.

In het buurtschap Linde wilden we nog een kopje koffie drinken bij het Proathuus. Hiervoor moesten we even van de route af, maar toen we aankwamen bleek de zaak (gelukkig?) dicht te zijn. Het leek niet zo'n geweldig onderkomen, bovendien waren de terrasstoelen allemaal opgestapeld. We zijn weer teruggelopen naar de route en hebben even wat broodjes en melk genuttigd op een bankje. Om kwart over twaalf liepen we verder en kwamen een kleine drie kilometer verder bij het landgoed van Huize 't Zelle

Via een bosrijke omgeving ging de route langs Varssel naar Zelhem. Hierbij kwamen we allerlei soorten bos en af en toe een open stuk tegen. Ook zagen we twee eekhoorntjes druk bezig in de boomtoppen. In een mooi stuk beukenbos hebben we even staan kijken bij een forse beuk.

Toen we het bos weer uit waren hebben we nog maar even een korte drank-stop ingelast:

Een paar honderd meter verder kwamen we over een boerenerf. Daarna ging het over in een klein paadje langs het land.

Deze plek staat ook in het boekje.

In het boekje zaten er nog geen Verboden Toegangsbordjes aan de paal. Gelukkig zat er ook een bordje aan dat het niet voor wandelaars van het Pieterpad geldt.

We kwamen even verder in Zelhem, waar we even op een terras hebben gezeten. Het leek wel vakantie! Een eindje voorbij Zelhem, op de Zelhemse Enk zagen we nog een paar mooie boerderijen in het glooiende landschap.

Niet veel verderop zagen we een leuk tafereeltje van een lammetje dat aan het "voetballen" was.

Kluivert

Alhoewel we onze benen al wel voelden, voelden we ook de finish in Doetinchem dichterbij komen. Via wat smalle, slingerende weggetjes kwam de rand van Doetinchem in zicht.

maar soms ook een recht stukje......

Uiteindelijk waren we om bij het eindpunt, waarbij de temperatuur was.

Het eindpunt was een drukke kruising, met een paar bankgebouwen in de buurt en het stadhuis.

Abn-Amro Stadhuis

We hebben op het kerkplein lekker gegeten op het terras. Eigenlijk was dit voor ons het echte eindpunt van de etappe. De schoenen even uit.... Heerlijk!

De kerk is ook mooier om te zien dan bovenstaande gebouwen, maar vanachter het etensbordje paste het niet op één plaatje.

dan maar zo..

Met de bus van 18.35 (weer bij het stadhuis) vertrokken we weer naar Vorden. Weer 26 km achter de rug.....

 

KLIK HIERONDER NAAR KEUZE:

naar volgende etappe

naar bovenkant van deze pagina

naar etappe overzicht

naar homepage