Trekvogelpad

7e etappe: Diemen - Weesp 19 km
1 september 2011


Etappe nummer 7. Deze begint droog, maar bewolkt. Geen punt, we doen het ervoor.
We rijden met de auto naar Diemen naar de locatie bij het Amsterdam-Rijnkanaal en kunnen dan om 9.30 uur van start. Er zijn al blauwe plekken in de lucht zichtbaar, dus het lijkt goed, zeker omdat op de buienradar geen buien te zien zijn.
   
Na het einde van het pad langs het kanaal slaan we een slingerend, smal weggetje in en komen langs de Diem. Over het water zijn de flats goed te zien waar we langs wandelden bij het kanaal. De lucht is inmiddels al bijna wolkenloos! Blijkbaar is er gedregd, want een fiets ligt op de wal. Deze moet lang in het water hebben gelegen, want de fiets is helemaal begroeid met schelpen. Na een uur hebben we beide behoefte aan een sanitaire stop (moet af en toe ook). Mooi dat we op dat moment langs een gele M komen op een hoge paal. We kopen daar gelijk maar een kopje koffie en géén BigMac, egnie!

     
Na de M-stop komen we door het Diemerbos. Een jong bos (1993) maar het is best mooi! Ook een heuse wigwam is te bewonderen, gemaakt met wilgentakken. We verlaten het Diemerbos via de Veeneikbrug en komen zo in een park aan de rand van de Bijlmermeer in Amsterdam. Je krijgt helemaal niet het idee dat je in een stad loopt. We komen een markering tegen van het Floris V-pad. We zijn niet verdwaald, maar de route loopt hier een klein stukje samen met het Trekvogelpad.
     
Uit de markering op het Gasuniepaaltje is te zien dat we toch op de goede weg zijn. Alhoewel, even later een bordje 'Slipgevaar' doet anders vermoeden! Het gaat waarschijnlijk op het pas aangebrachte split op het voet-fietspad en het gevaar zal gelden voor de fietsers, wij hadden geen last. Inmiddels is het zo lekker geworden dat we onze t-shirts verruilen voor hemdjes en we ritsen de pijpen van de afritsbroeken af. Zomer!  De geiten in de kinderboerderij zonnen op de speciale wgen voor hun en even later ook de aalscholvers in de vijver.
   
We komen enkele honderden meters door een woonwijk en direct daarna komen we via een viaduct onder de A9 in het Gaasperpark. Hier is in 1982 de Floriade gehouden en daarvan is een prachtig park overgebleven. Zo komen we bij de Gaasperplas en het valt op dat het erg rustig is. Afgezien van een enkele fietser, hardloper en wandelaar komen we weinig mensen tegen.  Rond het middaguur wandelen we langs Boerderij Langerlust, een brassserie, waar mensen werken die worden begeleid op weg naar de arbeidsmarkt. We drinken een kopje koffie op het terras op deze prachtige locatie. Echt vakantiegevoel! Mag ook wel, want onze vakantie zit er bijna op. Via park de Gaasperzoom verlaten we Amsterdam definitief tijdens deze wandeling. We komen nu in de provincie Utrecht.
     
We wandelen een heel stuk langs de Gein richting Driemond. Een stil weggetje met mooie huizen. Opvallend is dat overal propaantanks in de tuinen staan. Geen idee waarom hier geen aardgasleidingen zijn aangelegd. De bebouwingsdichtheid is toch wel zodanig dat je er een gasnet zou verwachten. Ondanks het mooie weer van vandaag is het ook al te merken dat de herfst er aan zit te komen. De achterliggende tijd had je het idee zeker met al die regen. De kastanjes verkleuren ook al flink.
   
In Driemond aangekomen valt de uitbundige bloemversiering langs de openbare weg op!  Vele lantaarnpalen zijn op die manier versierd. We doen Driemond maar eventjes aan, want we steken via de brug over het Amsterdam-Rijnkanaal over.  Dan komen we langs het water Weesp binnen.
   
Langs de fraaie molen zijn we ook direct bij het centrum van Weesp beland. Aan de Herengracht zien we ook nog een groep duiven om een beetje het (trek)vogelthema van onze wandeltocht vast te houden. Bij het sluisje bij een oud pakhuis moeten we rechtsaf om de route te vervolgen, maar voor vandaag zit onze wandeling er op. Alleen nog een stukje naar het station wandelen rest ons nog om zo weer via station Diemen weer bij het beginpunt van vandaag te komen.

Opmerkelijk (zie het verhaal bij de vorige etappe): De ov-chipkaart werkt nu bij ons ook bij de NS!
Het kan dus toch, maar je moet er wel moeite voor doen...

Na vandaag hebben we bijna 127 km van het Trekvogelpad afgelegd!

Naar de volgende etappe
Naar de overzichtspagina Trekvogelpad

Naar Wandelhomepage